Deze website maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om een optimale gebruikerservaring te bieden. Je kunt je voorkeuren aanpassen of meer informatie bekijken.

Deze cookies zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt. Deze cookies kunnen niet uitgezet worden.
Deze cookies zorgen ervoor dat we het gebruik van de website kunnen meten en verbeteringen door kunnen voeren.
Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen, zoals YouTube of Vimeo.
Deze cookie stellen onze advertentiepartners in staat om doelgerichter informatie te kunnen aanbieden.

Door categorieën uit te zetten, kan het voorkomen dat gerelateerde functionaliteiten binnen de website niet langer correct werken. Het is altijd mogelijk om op een later moment de voorkeuren aan te passen. Bekijk meer informatie.

Benodigdheden

  • wit van 2 eieren
  • 80 gr boter
  • 80 gr bloem
  • 80 gr fijne suiker
  • ½ stokje vanille

Bereiding

Roer de boter tot room, voeg, al roerende de suiker en het binnenste van de vanille toe, klop het eiwit tot het schuimt, schep het schuim er af en roer dit door de massa, klop het eiwit weer tot schuim en schep het er weer af, herhaal dit tot op die manier al het eiwit er bij is, voeg nu al roerende de bloem toe, doe deze massa in een boterspuit, spuit ze in lange reepen, die onder en boven dikker zij dan in het midden, op een bakplaat en bak ze in een zeer heeten oven lichtbruin.

Recept uit: Dames Ankersmit, 'De Practische Kookkunst', 1898