Deze website maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om een optimale gebruikerservaring te bieden. Je kunt je voorkeuren aanpassen of meer informatie bekijken.

Deze cookies zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt. Deze cookies kunnen niet uitgezet worden.
Deze cookies zorgen ervoor dat we het gebruik van de website kunnen meten en verbeteringen door kunnen voeren.
Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen, zoals YouTube of Vimeo.
Deze cookie stellen onze advertentiepartners in staat om doelgerichter informatie te kunnen aanbieden.

Door categorieën uit te zetten, kan het voorkomen dat gerelateerde functionaliteiten binnen de website niet langer correct werken. Het is altijd mogelijk om op een later moment de voorkeuren aan te passen. Bekijk meer informatie.

Benodigdheden

  • ½ liter room of melk
  • 10 gr gelatine
  • 4 eieren
  • 75 gr cacao of poederchocolade
  • 150 gr suiker
  • ½ stokje vanille

Bereiding

Kook 4 dl room of melk met de vanille, roer de eierdooiers met de suiker en cacao of chocolade 10 minuten, voeg er de koude room of melk en daarna langzaam kokend toe, laat die al roerende 5 minuten koken, voeg de geweekte gelatine toe en roer nog even tot ze opgelost is, laat de massa een weinig bekoelen, klop het eiwit zeer stijf, vermeng het met de massa en laat ze in een vorm stijf worden.

Recept uit: Dames Ankersmit 'De Practische Kookkunst', 1898