Deze website maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om een optimale gebruikerservaring te bieden. Je kunt je voorkeuren aanpassen of meer informatie bekijken.

Deze cookies zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt. Deze cookies kunnen niet uitgezet worden.
Deze cookies zorgen ervoor dat we het gebruik van de website kunnen meten en verbeteringen door kunnen voeren.
Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen, zoals YouTube of Vimeo.
Deze cookie stellen onze advertentiepartners in staat om doelgerichter informatie te kunnen aanbieden.

Door categorieën uit te zetten, kan het voorkomen dat gerelateerde functionaliteiten binnen de website niet langer correct werken. Het is altijd mogelijk om op een later moment de voorkeuren aan te passen. Bekijk meer informatie.

Benodigdheden

  • 1/2 liter (diepvries) aardbeien
  • 100 gram suiker
  • 1/2 liter slagroom
  • 25 gram poedersuiker
  • 1 eiwit
  • klein beetje water

Bereiding

Zet een metalen kom in de vriezer. Was de aardbeien, bestrooi ze met de suiker en verwarm dit met een heel klein beetje water tot de suiker is opgelost. Pureer dit mengsel met de staafmixer. Klop de slagroom met het eiwit en de poedersuiker stijf. Meng daarna de aardbeienmoes er door heen. Doe het mengsel in de metalen kom en zet het in de vriezer. Elk half uur het mengsel dat langzaam bevriest en steeds dikker wordt goed roeren. In 2 à 3 uur heb je heerlijk roomijs!

Recept uit: A. Simonsz.'Geïllustreerd kookboek', ca. 1900