De supermarkten liggen al maanden vol met speculaas en kruidnootjes. Toch smaakt dat vaak lang zo lekker niet, dan zoals we het vroeger zelf maakten. Mierzoete borstplaat, fruit van marsepein en een romige chocoladeletter.
In de hal van het huis zie je oude vormen, mallen en originele recepturen van een eeuw geleden. Er zijn verschillende recepten van rond 1900 te proeven. Combineer het proeven met de geur van de verschillende specerijen, geen melange is hetzelfde. Noem jij ze pepernoten of kruidnoten? En merk je verschil tussen de oude receptuur en die uit de fabriek?
Kinderen kunnen een grote taaitaaipop komen versieren. Deze workshop wordt begeleid door een museumdocent die ook iets vertelt over de oorsprong van deze pop. Met glazuur een mooi patroon maken en dan lekker plakken met allerlei decoratie. Opeten mag thuis! De workshop duurt 30 minuten, kosten zijn € 3 per kind (adviesleeftijd vanaf 4 jaar).
Een plekje voor de kinderworkshop reserveer je via onderstaande knop. Het is voor zowel de workshop als de proeverij niet nodig om ook een entreeticket voor het museum aan te schaffen, dit kan natuurlijk wel. Kinderen t/m 18 jaar mogen gratis het museum in.
Wat: | Sintmiddag: proeven en versieren |
Wanneer: | 26 nov 2023 |
Hoe laat: | 13:00 - 15:00 |
Prijs: | €3 excl. museumentree |
* Kinderen t/m 18 jaar hebben gratis museumentree
Reserveer tickets