Thuismuseum Kids

Zoek de verschillen

In Huis Van Gijn zijn er allemaal prachtige en bijzondere ruimtes te vinden. Simon Van Gijn heeft deze kamers als fanatieke verzamelaar gevuld met verschillende voorwerpen uit zijn collectie. We hebben er een aantal weggehaald en misschien ook wel toegevoegd. Kun jij de verschillen vinden?

De eetkamer

Zoek de verschillen in de eetkamer van Huis Van Gijn. Hier dineerden de bewoners met elkaar onder sfeervol kaarslicht of een olielamp. Wat is de tafel mooi gedekt!
Kun jij alle 8 verschillen vinden?

Woordzoeker

Doe nu de woordzoeker van Huis Van Gijn. Alle woorden in de lijst hebben te maken met Huis Van Gijn. Ze kunnen van links naar rechts of van rechts naar links voorkomen. Dit kan zowel horizontaal, verticaal als diagonaal. Ook kunnen dezelfde letters meerdere keren gebruikt worden.

Woordzoeker

De overgebleven letters vormen een woord. Kun jij het woord vinden? Deel het antwoord op Social media en tag ons @huisvangijn.

 

Dress up doll

Huis Van Gijn bezit een prachtige kledingcollectie die tot afgelopen september nog te zien was in de tentoonstelling ‘Slow Fashion’. Geïnspireerd op de indrukwekkende jurken uit deze collectie kun je nu je eigen designjapon ontwerpen met onze dress up doll.

Kies uit 3 verschillende stijlen en versier je jurk met wat je maar kunt vinden in huis. Denk aan restjes stof van oude kleren, bolletjes wol, watten, oude tijdschriften, cadeaupapier, (droog)bloemetjes. Zo maak je jouw unieke designjapon.

Helemaal blij met je ontwerp? Laat het ons weten! Zet je ontwerp op Instagram met de hashtag #thuismuseum.

En dan nu aan de slag!

  1. Download de aankleedpop en de jurken via onderstaande link.
    Print de aankleedpop en de jurken uit op extra stevig A4-papier van 160 – 220 gram.
    Knip of snij met een stanleymesje de onderdelen uit en bevestig de steunen met lijm achter op de rug van de pop en het hondje.
  2. Verzamel materialen om de jurken mee te versieren, zoals stiften, potloden en stickers.

Maar denk ook aan restmaterialen, zoals …
Papier: oude tijdschriften, kranten, reclamefolders en kleine stukjes cadeaupapier.

Textiel: oude sjaals, restjes stof, labeltjes (die altijd in je kleding zitten, maar je er altijd uitknipt), kapotte kleding.

Bloemen: droogbloemetjes, nepbloemen, bloemenprints op stof of van foto’s en oude ansichtkaarten.

Zorg ook dat je lijm, een nietmachine en tape bij de hand hebt.

  1. En ga nu los met je creativiteit! Vergeet ook de accessoires niet, die maken je outfit helemaal af. Ter inspiratie hebben we een paar moodboards gemaakt.

Vergeet niet je design te posten op social media met de hashtag #thuismuseum Succes!

Download je dress up doll

Print hier je dress up-doll en ga aan de slag.

Sluit het Verborgen Museum