Koffie, cakes & cadeaus

Coffeelicious

Coffeelicious, de populaire Dordtse koffiezaak die onlangs nog vestigingen in Rotterdam en Breda opende, serveert al haar heerlijkheden ook in Huis Van Gijn.

In de historische museumwoning aan de Nieuwe Haven kunt u voor of na uw bezoek genieten van de beste koffie van Nederland en elke dag huisgebakken taarten uit eigen keuken. Ook zonder kaartje voor het museum kunt u terecht voor fijne lunchgerechten en verse sapjes in de sfeervolle 19de -eeuwse entourage. Op zondag serveert Coffeelicious op aanvraag zelfs ontbijtjes. Reserveer bij goed weer een mooi plekje op het terras onder de eeuwenoude plataan, esdoorn en moerbeiboom in de schitterende tuin. “Wij werken graag in panden met historie,” aldus eigenaresse Fiona Buitenhuis. Daaraan is in Huis Van Gijn geen gebrek!

Het middelste venster toont waarschijnlijk Aurora, de godin van de dageraad, met naast haar een figuur met een brandende toorts. In een hoek van het plafond is mogelijk Ceres weergegeven, godin van de aarde en personificatie van de zomer. In de overige hoeken zijn vermoedelijk de andere seizoenen of elementen – water, lucht en vuur – afgebeeld. Twee stukken plafond ontbreken, op de plekken waar ooit een trapgat en een hijsluik zijn gemaakt.

Museumwinkel

Op zoek naar een aandenken aan uw museumbezoek? Bij de entree vindt u onze diverse collectie souvenirs, speelgoed en (eigen) publicaties zoals Het leven van een verzamelaar  en de glossy Vraag het Juffrouw Fijn van Draat.

Sluit het Verborgen Museum