Gifts, Coffee & Cake

Coffeelicious

In de historische museumwoning aan de Nieuwe Haven kunt u voor of na uw bezoek genieten van de beste koffie van Nederland en elke dag huisgebakken taarten uit eigen keuken. Ook zonder kaartje voor het museum kunt u terecht voor fijne lunchgerechten en verse sapjes in de sfeervolle 19de -eeuwse entourage. Reserveer bij goed weer een mooi plekje op het terras onder de eeuwenoude plataan, esdoorn en moerbeiboom in de schitterende tuin. “Wij werken graag in panden met historie,” aldus eigenaresse Fiona Buitenhuis. Daaraan is in Huis Van Gijn geen gebrek! A la carte ontbijten kan elke zaterdag en zondag. Direct reserveren

Gift shop

Naar Huis van Gijn? Neem dan ook een kijkje in onze winkel! Nieuw in het assortiment zijn de huishoudelijke artikelen met de kwaliteit van vroeger. Zoals de klassieke donkergroene Savon de Marseille, gebaseerd op olijfolie, en zonder toegevoegde chemicaliën. Deze zeep kent vele gebruiksmogelijkheden: wassen van het lichaam, wassen van hoofdhuid en haar, maar is ook geschikt voor de donkere was.

Of wat vindt u van onze mooie scheerkwast met de echte Aleppo scheerzeep van Tadé? Een ambachtelijke zeepzieder in de Haute Provence maalt de zeep, giet deze in een mal en geeft de scheerzeep een aantrekkelijke nieuwe verpakking. Aleppo scheerzeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten: olijfolie, laurierbes olie en vruchtenolie. De zeep is mild, veilig voor de huid en geschikt voor ieder huidtype.

Cadeautje nodig? De Zeephangers van Puur Zeep zijn heel leuk om cadeau te doen. Deze plantaardige zeepjes in de vorm van een hart ruiken heerlijk en zijn plantaardig. Graag tot ziens in onze museumwinkel!

Het middelste venster toont waarschijnlijk Aurora, de godin van de dageraad, met naast haar een figuur met een brandende toorts. In een hoek van het plafond is mogelijk Ceres weergegeven, godin van de aarde en personificatie van de zomer. In de overige hoeken zijn vermoedelijk de andere seizoenen of elementen – water, lucht en vuur – afgebeeld. Twee stukken plafond ontbreken, op de plekken waar ooit een trapgat en een hijsluik zijn gemaakt.

Sluit het Verborgen Museum