Gifts, Coffee & Cake

Naar Huis van Gijn? Onze entree is tevens een cadeauwinkel, waar je ook naar binnen kunt gaan zonder een bezoek te brengen aan het museum. Er zijn originele cadeaus te vinden die doen denken aan een ouderwetse boetiek. Zo vind je er grootmoeders citroenzeep, een dress up doll of theedoeken met een fraai dessin.

Interessant detail is het behang, ontworpen door Susan Strampel. Zij heeft in samenwerking met de interieurarchitect achter dit project, Ramon Middelkoop, een speciaal behang ontworpen. Op het eerste gezicht lijkt het een klassiek victoriaans behang. Maar wie beter kijkt, ziet dat het patroon is opgebouwd uit foto’s van voorwerpen uit het museum.

In ons assortiment hebben we huishoudelijke artikelen met de kwaliteit van vroeger. Zoals de klassieke donkergroene Savon de Marseille, gebaseerd op olijfolie, en zonder toegevoegde chemicaliën. Deze zeep kent vele gebruiksmogelijkheden: wassen van het lichaam, wassen van hoofdhuid en haar, maar is ook geschikt voor de donkere was.

Of wat vindt u van onze mooie scheerkwast met de echte Aleppo scheerzeep van Tadé? Een ambachtelijke zeepzieder in de Haute Provence maalt de zeep, giet deze in een mal en geeft de scheerzeep een aantrekkelijke nieuwe verpakking. Aleppo scheerzeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten: olijfolie, laurierbes olie en vruchtenolie. De zeep is mild, veilig voor de huid en geschikt voor ieder huidtype.

Cadeautje nodig? De Zeephangers van Puur Zeep zijn heel leuk om cadeau te doen. Deze plantaardige zeepjes in de vorm van een hart ruiken heerlijk en zijn plantaardig. Graag tot ziens in onze museumwinkel!

Coffeelicious

In de historische museumwoning aan de Nieuwe Haven kunt u voor of na uw bezoek genieten van de beste koffie van Nederland en elke dag huisgebakken taarten uit eigen keuken. Ook zonder kaartje voor het museum kunt u terecht voor fijne lunchgerechten en verse sapjes in de sfeervolle 19de -eeuwse entourage. Bij goed weer kunt u een mooi plekje op het terras uitzoeken onder de eeuwenoude plataan, esdoorn en moerbeiboom in de schitterende tuin. “Wij werken graag in panden met historie,” aldus eigenaresse Fiona Buitenhuis. Daaraan is in Huis Van Gijn geen gebrek! A la carte ontbijten en lunchen is de hele week mogelijk.

Het middelste venster toont waarschijnlijk Aurora, de godin van de dageraad, met naast haar een figuur met een brandende toorts. In een hoek van het plafond is mogelijk Ceres weergegeven, godin van de aarde en personificatie van de zomer. In de overige hoeken zijn vermoedelijk de andere seizoenen of elementen – water, lucht en vuur – afgebeeld. Twee stukken plafond ontbreken, op de plekken waar ooit een trapgat en een hijsluik zijn gemaakt.

Sluit het Verborgen Museum