Ontdek onze app en audiotours

Elke dag te doen

In Huis Van Gijn is elke dag wel iets te doen. Naast de workshops en rondleidingen voor volwassenen, kinderen en families, kunt u op stap met de app Vraag het Juffrouw Fijn van Draat en de audiotours Inspecteur Ziezo en Het dienstmeisje Anna.

Vraag het Juffrouw Fijn van Draat

Voor de hele familie: Leen een iPad en doe de app. Dan neemt Juffrouw Fijn van Draat je mee op stap! Aan de hand van leuke filmpjes komt het huis tot leven en zie je hoe de bewoners koken, schoonmaken en feesten in de 19e eeuw.

Een ipad is gratis te leen aan de balie van het museum. Je kunt de app ook thuis bekijken. Let op: de linkt werkt alleen op een tablet of een smartphone!

Op pad met Anna

Anna is het dienstmeisje van meneer Van Gijn. Ze is jong én nieuwsgierig. Daarom weet ze natuurlijk van alles te vertellen over het dagelijkse leven in dit prachtige huis. Ze neemt je mee naar de allermooiste plekjes, maar weet ook waar de vreemdste voorwerpen te vinden zijn, zoals de spreekbuis in de studeerkamer of die rare muizenval in de keuken.

Juffrouw Fijn van Draat houdt Anna goed in de gaten. Als huishoudster moet zij er immers voor zorgen dat het huishouden op rolletjes loopt. Maar meneer Van Gijn maakt zich niet zo druk, hij vindt het wel gezellig te vertellen over zijn indrukwekkende verzamelingen.

De audiotour is verkrijgbaar bij de balie en kost €1.

Audiotour Huis

Tijdens het dwalen door het huis leert u  via de audiotour de ins-en-outs over het leven van meneer Van Gijn. De audiotour is voor € 1,– af te halen bij de balie.

Speurbladen

Ontdek Huis Van Gijn met ons speciale speurblad ‘Gezocht: handige meid of sterke knecht!’
Een tocht met een speurblad duurt ongeveer 45 minuten.

De speurbladen zijn verkrijgbaar bij de balie en kosten €1.

Sluit het Verborgen Museum