Ontdek onze app en audiotours

Elke dag te doen

In verband met de corona-maatregelen kan het voorkomen dat de activiteiten op deze pagina niet kunnen worden gedaan. Informeer er naar bij de balie. Voor gebruik van de multimedia tour wordt u verzocht uw eigen oortjes of koptelefoon mee te nemen.

In Huis Van Gijn is elke dag wel iets te doen. Naast de workshops en rondleidingen voor volwassenen, kinderen en families, kunt u het huis ontdekken met de multimediatour, of de audiotours Inspecteur Ziezo en Het dienstmeisje Anna.

Ook online is er veel te beleven. Ontdek het hier. 

b

Ontdek het huis met de multimediatour

De Huis Tour is uw virtuele gids. Deze multimediatour neemt u in woord en beeld mee naar de 19de eeuw en geeft u een kijkje achter de schermen in een huishouden op stand. Leuke filmpjes brengen het huis tot leven en laten zien hoe de bewoners koken, schoonmaken en feesten. De multimediatour is gratis en geschikt voor het hele gezin. Vraag ernaar bij de balie!

Voor gebruik van de multimedia tour wordt u verzocht i.v.m. de hygiëne verzocht uw eigen oortjes of koptelefoon mee te nemen. Lukt dat niet, dan hebben wij een koptelefoon beschikbaar.

Op pad met Anna audiotour

Anna is het dienstmeisje van meneer Van Gijn. Ze is jong én nieuwsgierig. Daarom weet ze natuurlijk van alles te vertellen over het dagelijkse leven in dit prachtige huis. Ze neemt je mee naar de allermooiste plekjes, maar weet ook waar de vreemdste voorwerpen te vinden zijn, zoals de spreekbuis in de studeerkamer of die rare muizenval in de keuken.

Juffrouw Fijn van Draat houdt Anna goed in de gaten. Als huishoudster moet zij er immers voor zorgen dat het huishouden op rolletjes loopt. Maar meneer Van Gijn maakt zich niet zo druk, hij vindt het wel gezellig te vertellen over zijn indrukwekkende verzamelingen.

De audiotour is kosteloos verkrijgbaar bij de balie.
Voor gebruik van de audiotour wordt u verzocht i.v.m. de hygiëne verzocht uw eigen oortjes of koptelefoon mee te nemen. Lukt dat niet, dan hebben wij een koptelefoon beschikbaar.

Inspecteur Ziezo (audiotour)

Een bezoek aan Huis Van Gijn in Dordrecht is nog nooit zo spannend geweest. Met de nieuwe audiotour gaan kinderen met hun ouders, grootouders of ‘een ander groot mens’ samen met inspecteur Ziezo op zoek naar een gestolen prent van een zeehond. Ze spelen als het ware zelf de hoofdrol in een Agatha Christie-achtig hoorspel waarin spelenderwijs alles wordt verteld over het museum en zijn voormalige bewoners. Ze moeten niet alleen luisteren, maar ook allerlei opdrachten uitvoeren om het mysterie op te lossen.

In het verhaal wil Simon van Gijn zijn gasten na het eten een nieuwe historische prent uit zijn omvangrijke collectie laten zien, eentje van een zeehond. Als hij boven komt, blijkt de prent verdwenen en laat hij inspecteur Ziezo met zijn Teckel Theo komen. Luisteraars van de audiotour stappen in het verhaal als ze de deur voor de politieman openen…!

Bij de audiotour zit een notitieblokje waarin kinderen dingen moeten opschrijven en waarin vragen en opdrachten staan. Bij het goede antwoord krijgen ze meer informatie over het verleden en heden van het huis en zijn kamers.

Op hun tocht van ongeveer een uur komen de kinderen behalve Simon van Gijn bekenden van hem tegen, zoals zijn nichtje, de schrijfster Top Naeff, of architect Constantijn Muysken die in 1886 zijn huis verbouwde. Rond zijn geliefde hond Othello speelt zich zelfs een drama af. Verder ondervraagt Ziezo de kok, de dienstmeisjes, de tuinman, de gasten en andere aanwezigen. Uiteindelijk wordt de diefstal opgelost.

Voor gebruik van de multimedia tour wordt u verzocht uw eigen oortjes of koptelefoon mee te nemen.

Praktisch

De audiotour is verkrijgbaar bij de balie, kost € 1,00 en is beschikbaar voor een groep van maximaal 12 kinderen.

Reserveren

Neem voor meer info en reserveringen direct contact op.
Dit kan via nummer (0)78 -770 87 08 of per e-mail onderwijs@huisvangijn.nl

Rondleiding

Een rondleiding met het accent op een bepaald onderwerp of thema? Eerst het huis ontdekken en daarna genieten van een goed glas in de tuin? In Huis Van Gijn is het mogelijk! Een standaard rondleiding duurt een uur. Wilt u wat langer de tijd nemen, dan is dat uiteraard geen enkel probleem. Speciale wensen met betrekking tot bijvoorbeeld een bepaald thema, kunnen bij reservering worden aangeven. Klik door naar de pagina rondleidingen voor meer informatie.

Speurbladen

Ontdek Huis Van Gijn met ons speciale speurblad ‘Gezocht: handige meid of sterke knecht!’
Een tocht met een speurblad duurt ongeveer 45 minuten.
De speurbladen zijn verkrijgbaar bij de balie en kosten €1.

Sluit het Verborgen Museum