Ontdek onze app en audiotours

Elke dag te doen

In Huis Van Gijn is elke dag wel iets te doen. Naast de workshops en rondleidingen voor volwassenen, kinderen en families, kunt u het huis ontdekken met de multimediatour, of de audiotours Inspecteur Ziezo en Het dienstmeisje Anna.

Ontdek het huis met de multimediatour

De Huis Tour is uw virtuele gids. Deze multimediatour neemt u in woord en beeld mee naar de 19de eeuw en geeft u een kijkje achter de schermen in een huishouden op stand. Leuke filmpjes brengen het huis tot leven en laten zien hoe de bewoners koken, schoonmaken en feesten. De multimediatour is gratis en geschikt voor het hele gezin. Vraag ernaar bij de balie!

Op pad met Anna

Anna is het dienstmeisje van meneer Van Gijn. Ze is jong én nieuwsgierig. Daarom weet ze natuurlijk van alles te vertellen over het dagelijkse leven in dit prachtige huis. Ze neemt je mee naar de allermooiste plekjes, maar weet ook waar de vreemdste voorwerpen te vinden zijn, zoals de spreekbuis in de studeerkamer of die rare muizenval in de keuken.

Juffrouw Fijn van Draat houdt Anna goed in de gaten. Als huishoudster moet zij er immers voor zorgen dat het huishouden op rolletjes loopt. Maar meneer Van Gijn maakt zich niet zo druk, hij vindt het wel gezellig te vertellen over zijn indrukwekkende verzamelingen.

De audiotour is verkrijgbaar bij de balie en kost €1.

Audiotour Huis

Tijdens het dwalen door het huis leert u  via de audiotour de ins-en-outs over het leven van meneer Van Gijn. De audiotour is voor € 1,– af te halen bij de balie.

Rondleiding

Een rondleiding met het accent op een bepaald onderwerp of thema? Eerst het huis ontdekken en daarna genieten van een goed glas in de tuin? In Huis Van Gijn is het mogelijk! Een standaard rondleiding duurt een uur. Wilt u wat langer de tijd nemen, dan is dat uiteraard geen enkel probleem. Speciale wensen met betrekking tot bijvoorbeeld een bepaald thema, kunnen bij reservering worden aangeven. Klik door naar de pagina rondleidingen voor meer informatie.

Speurbladen

Ontdek Huis Van Gijn met ons speciale speurblad ‘Gezocht: handige meid of sterke knecht!’
Een tocht met een speurblad duurt ongeveer 45 minuten.
De speurbladen zijn verkrijgbaar bij de balie en kosten €1.

Sluit het Verborgen Museum