Met traditionele Sintlekkernijen volgens oud recept, uitleg over hoe deze met de hand gemaakt werden en kinderen kunnen een heerlijke speculaaspop versieren.
Wanneer de dagen korter worden en het weer kouder, beginnen ook de decemberkriebels weer op te komen. Opgetogen kinderen die niet kunnen wachten tot het 5 december is, ook voor de (groot)ouders zijn het spannende tijden. De supermarkten liggen al maanden vol met Sintsnoep en -koek, toch smaakt dat vaak lang zo lekker niet, als wanneer we het vroeger zelf maakten. Zoete borstplaat, fruit van marsepein en de geur van versgebakken kruidnootjes.
Programma
Van 12.00 tot 14.00 uur laat Huis Van Gijn conservator Wyke Sybesma in de hal van het museum zien, hoe men vroeger te werk ging. Met oude vormen en technieken en originele recepturen van een eeuw geleden. Natuurlijk moet er ook geproefd worden! Merk jij het verschil tussen oude receptuur en uit de fabriek? De uitleg en proeverij is leuk voor jong en oud!
Tussen 14.00 en 16.00 uur kunnen kinderen (adviesleeftijd vanaf 4 jaar) een grote speculaaspop komen versieren. Met glazuur een mooi patroon maken en dan lekker plakken met allerlei decoratie. Opeten mag thuis! Er zijn 4 tijdsloten van een halfuur beschikbaar, de kosten hiervan zijn € 3,- per pop.
Info & tickets
De proeverij van 12.00 tot 14.00 uur is gratis. Voor speculaaspop versieren van 14.00 tot 16.00 uur zijn 4 tijdsloten van een halfuur beschikbaar, de kosten hiervan zijn € 3,- per pop. Per tijdslot zijn er 8 tickets beschikbaar.
Let op: het is voor beide activiteiten niet nodig om een museumticket aan te schaffen. Dit kan natuurlijk wel, als je hierna nog het museum in wil. Kinderen t/m 18 jaar hebben gratis entree. Neem voor allergeneninformatie contact op met info@huisvangijn.nl.
Wat: | Sintmiddag: proeven en versieren |
Wanneer: | 27 nov 2022 |
Hoe laat: | 12:00 - 16:00 |
Prijs: | De proeverij is gratis, speculaaspop versieren € 3,- |