Deze website maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om een optimale gebruikerservaring te bieden. Je kunt je voorkeuren aanpassen of meer informatie bekijken.

Deze cookies zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt. Deze cookies kunnen niet uitgezet worden.
Deze cookies zorgen ervoor dat we het gebruik van de website kunnen meten en verbeteringen door kunnen voeren.
Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen, zoals YouTube of Vimeo.
Deze cookie stellen onze advertentiepartners in staat om doelgerichter informatie te kunnen aanbieden.

Door categorieën uit te zetten, kan het voorkomen dat gerelateerde functionaliteiten binnen de website niet langer correct werken. Het is altijd mogelijk om op een later moment de voorkeuren aan te passen. Bekijk meer informatie.

Hoe maak je ijs zonder ijsmachine? In een tijd zonder stopcontacten deed men nog veel met de hand. IJsblokjes hadden ze wel, en met een slimme ijsmachine kon je van verse ingrediënten heerlijk ijs draaien. Je had wel een goed stel spierballen nodig!

Deze middag geeft conservator Wyke Sybesma in de museumtuin tekst en uitleg bij hoe men een eeuw geleden ijs kon maken zonder vriezer. Dit favoriete dessert kwam niet uit een fabriek en de receptuur was net iets anders dan men nu gewend is. Leuk om te zien en om een handje mee te helpen, geschikt voor de hele familie. Proeven is gratis. Welke smaak is de lekkerste?

Wat:
IJs-middag
Wanneer:
26 jul 2023
Hoe laat:
13:00 - 15:00 uur
Prijs:
Gratis