Rondleidingen & trouwfoto's

Beleef meer!

Een rondleiding met het accent op een bepaald onderwerp of thema? Eerst het huis ontdekken en daarna genieten van een goed glas in de tuin? In Huis Van Gijn is het mogelijk!

Een standaard rondleiding duurt een uur. Wilt u wat langer de tijd nemen, dan is dat uiteraard geen enkel probleem. Speciale wensen met betrekking tot bijvoorbeeld een bepaald thema, kunnen bij reservering worden aangeven.  Neem voor meer informatie vooral contact met ons op!

Contact

+31(0)78 7705217 (tijdens kantooruren)
mailto:acm.schuurmans@dordrecht.nl

Bezoekadres

Nieuwe Haven 30
3311 AP Dordrecht

Postadres

Museumstraat 32
3311 XP Dordrecht

Zoek mee met Simon

Wel eens gehoord van een ramenspuit of een rolveger? Het zijn voorwerpen die vroeger werden gebruikt in het huishouden. De kans is groot dat ze bij jou thuis niet meer te vinden zijn. Toch lappen we nog steeds de ramen en wordt er gestofzuigd. Wat is dan het verschil tussen toen en nu?

Juffrouw Fijn van Draat weet er alles van. Zij is de huishoudster van Simon van Gijn en kent elke plek van zijn prachtige huis. De leerlingen krijgen een ‘magisch horloge’ van haar. Je kunt ermee terug in de tijd. Op het klokje staat een afbeelding van een vreemd voorwerp. Wordt het vandaag de dag nog steeds gebruikt of zijn er nu nieuwe spullen?

Een rondleiding voert de kinderen door het hele huis, van keuken tot slaapkamer. In elke ruimte zoeken zij naar het voorwerp dat op hun magische horloge staat. Onderweg vergelijken de kinderen het huishouden van toen met dat van thuis, waardoor zij hun eigen culturele omgeving onderzoeken. Op die manier verwerven ze enige kennis over cultureel erfgoed en leren zij deze te waarderen.

Huwelijksportret Simon van Gijn en Cornelia van Gijn - Vriesendorp

Trouwfoto's

Trouwfoto’s maken met een historisch tintje? Het kan in Huis Van Gijn! Neem voor meer informatie of aanmelden contact op via telefoonnummer 078 770 8708.

  • De kosten bedragen €150.
  • De naam van de fotograaf dient vooraf gemeld te worden.
  • Een suppoost begeleidt het gezelschap. Zijn/haar instructies dienen te allen tijde opgevolgd te worden.
  • Het is verboden te flitsen in de museumzalen.
  • Maximale groepsgrootte is: bruidspaar (2), fotograaf, plus nog 2 personen.
  • Aanmelden minimaal 1 werkdag voor aanvang fotosessie.
  • Op dagen waarop grote aantallen bezoekers worden verwacht, zijn geen fotosessies toegestaan.

Onze locaties

Huis Van Gijn, Dordrechts Museum, Het Hof van Nederland en Regionaal Archief Dordrecht zijn één organisatie voor kunst, archief en geschiedenis van de stad Dordrecht. Met energie, elan en ambitie werken we aan een gevarieerd programma van tentoonstellingen en activiteiten. Hieronder ontdekt u een greep uit het gezamenlijke aanbod.

Ontdek Het Hof van Nederland

Ontdek Het Hof van Nederland aan de hand van verschillende thema rondleidingen door het gebouw. Bijvoorbeeld Water en welvaart, Geloven in Dordrecht of Dordrecht en Oranje. Bij iedere rondleiding hoort ook een speciale route door Dordrecht, welke onder leiding van een gids of op eigen gelegenheid gewandeld kan worden.

Ontdek het Dordrechts Museum

Het Dordrechts Museum heeft een gevarieerd aanbod aan activiteiten voor bezoekers van alle leeftijden. Wanneer u vanuit een specifieke invalshoek een bezoek wilt brengen, helpen wij u graag bij het samenstellen van een museumbezoek op maat.

Sluit het Verborgen Museum