Rondleidingen & trouwfoto's

Beleef meer!

Door de coronamatregelen kan het zijn dat rondleidingen niet of aangepast gegeven worden. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Een rondleiding met het accent op een bepaald onderwerp of thema? Eerst het huis ontdekken en daarna genieten van een goed glas in de tuin? In Huis Van Gijn is het mogelijk!

Huis Van Gijn op gevoel

Rondleiding voor blinden en slechtzienden

In Huis van Gijn zijn al je zintuigen op bezoek in de 19deeeuw. Je hoort de bel voor de bediening, je ruikt de specerijen in de keuken, je voelt de luxe stof van de avondjurk van de vrouw des huizes. Loop door de marmeren gang naar de eetkamer met decoratieve houten wandbekleding, ervaar de ruimte van de grote ontvangstzaal en sta zelf achter het keukenfornuis. Een bezoek aan Huis Van Gijn stelt al je zintuigen op scherp.

In Huis Van Gijn op gevoel komt het huis tot leven door middel van geuren, voorwerpen, geluiden en verhalen. Onder leiding van een rondleider bezoek je in een kleine groep de verschillende kamers met ieder hun eigen sfeer.

 • Tickets zijn € 10 per persoon, incl. entree en koffie/thee. Begeleiders hebben ook een kaartje nodig.
 • Hulphonden voorzien van een tuigje zijn welkom in het museum.
 • Data: 15-01-2022, 12-03-2022, 14-05-2022
 • Tijd: 14:30- 16:00

De rondleiding is in samenwerking met Stichting Kubes ontwikkeld.

Privé rondleiding

Wilt u meer halen uit uw museumbezoek? Met een privérondleiding (van maximaal 3 personen +  1 rondleider) door Huis Van Gijn ontdekt u alle geheimen van het huis. Op deze manier steunt u onze freelance rondleiders die als zelfstandig cultureel ondernemer voor ons actief zijn. Een privé rondleiding kost €40,-.

Een standaard rondleiding duurt een uur. Wilt u wat langer de tijd nemen, dan is dat uiteraard geen enkel probleem. Neem voor meer informatie vooral contact met ons op!

Rondleiding 1 uur
dinsdag t/m vrijdag € 75,-
in het weekend of na 17:00 uur € 85,-

Rondleiding 1,5 uur
dinsdag t/m vrijdag € 112,50,-
in het weekend of na 17:00 uur € 127,50,-

Per rondleiding is er plaats voor maximaal vijftien deelnemers. Dit dient voor de veiligheid van de voorwerpen en het interactieve karakter van de rondleidingen.
Voor rondleidingen in een andere taal wordt € 15,00 extra in rekening gebracht.

Contact

+31(0)78 7705217 (tijdens kantooruren)
mailto:acm.schuurmans@dordrecht.nl

Bezoekadres

Nieuwe Haven 30
3311 AP Dordrecht

Postadres

Museumstraat 32
3311 XP Dordrecht

Trouwfoto Simon en Cornelia

Huwelijksportret Simon van Gijn en Cornelia van Gijn - Vriesendorp

Trouwfoto's

Trouwfoto’s maken met een historisch tintje? Het kan in Huis Van Gijn! Neem voor meer informatie of aanmelden contact op via telefoonnummer 078 770 8708.

 • De kosten bedragen €150.
 • De naam van de fotograaf dient vooraf gemeld te worden.
 • Een suppoost begeleidt het gezelschap. Zijn/haar instructies dienen te allen tijde opgevolgd te worden.
 • Het is verboden te flitsen in de museumzalen.
 • Maximale groepsgrootte is: bruidspaar (2), fotograaf, plus nog 2 personen.
 • Aanmelden minimaal 1 werkdag voor aanvang fotosessie.
 • Op dagen waarop grote aantallen bezoekers worden verwacht, zijn geen fotosessies toegestaan.

Onze locaties

Huis Van Gijn, Dordrechts Museum, Het Hof van Nederland en Regionaal Archief Dordrecht zijn één organisatie voor kunst, archief en geschiedenis van de stad Dordrecht. Met energie, elan en ambitie werken we aan een gevarieerd programma van tentoonstellingen en activiteiten. Hieronder ontdekt u een greep uit het gezamenlijke aanbod.

Ontdek Het Hof van Nederland

Ontdek Het Hof van Nederland aan de hand van verschillende thema rondleidingen door het gebouw. Bijvoorbeeld Water en welvaart, Geloven in Dordrecht of Dordrecht en Oranje. Bij iedere rondleiding hoort ook een speciale route door Dordrecht, welke onder leiding van een gids of op eigen gelegenheid gewandeld kan worden.

Ontdek het Dordrechts Museum

Het Dordrechts Museum heeft een gevarieerd aanbod aan activiteiten voor bezoekers van alle leeftijden. Wanneer u vanuit een specifieke invalshoek een bezoek wilt brengen, helpen wij u graag bij het samenstellen van een museumbezoek op maat.

Sluit het Verborgen Museum