Bezoekersinformatie

Plan je bezoek

Wanneer wilt u op bezoek komen?

Het huis aan de Nieuwe Haven 29 werd in 1729 gebouwd in opdracht van Johan van Neurenberg, een rijke regent. Simon van Gijn, zakenman, jurist en verzamelaar woonde hier van 1864 tot zijn dood in 1922. Zijn huis en het merendeel van zijn verzamelingen liet hij na aan de Vereniging Oud-Dordrecht met de opdracht de collecties openbaar te maken en het huis als museum in te richten.

Voorwaarde was dat het interieur zo veel mogelijk in tact zou blijven. In 1925 werd het huis opengesteld voor publiek.  Naast interieurs uit de 17de, 18de en 19de eeuw beschikt het museum over een collectie kunstnijverheid, een speelgoedverzameling en een grote collectie historieprenten, de Atlas Van Gijn.

Bezoekadres

Nieuwe Haven 30
3311 AP Dordrecht

Postadres

Museumstraat 32
3311 XP Dordrecht
+31 (0)78 770 5240

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11:00 – 17:00 uur
Op Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Tweede Kerstdag is het museum geopend van 11:00 – 17:00 uur. Op Koningsdag, Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is Huis Van Gijn gesloten.

Corona maatregelen

In het museum geldt een mondkapjesplicht (vanaf 13 jaar). In museumcafé Coffeelicious mag het mondkapje af als je aan tafel zit. Het coronatoegangsbewijs is verplicht voor al onze bezoekers vanaf 13 jaar. We vragen je om anderhalve meter afstand te houden. In elke kamer geldt een maximum aantal bezoekers. Het online reserveren van een toegangsbewijs is verplicht.

Tarieven

Volwassenen: €12,50
T/m 18 jaar: gratis (e-ticket verplicht)
Museumkaart / BDM jaarkaart / VDM jaarkaart / Rembrandtkaart / ICOM / Dordtpas / Rotterdampas: gratis (e-ticket verplicht)
CJP / cultuurkaart / studenten vanaf 19 jaar: €5

Groepen

Groepen (vanaf 10 personen die de reguliere toegangsprijs betalen): €10 per persoon. Bekijk meer informatie voor groepen.

 

Openbaar vervoer

Huis Van Gijn is vanaf het NS station Dordrecht in een wandeling van een kwartier te bereiken.  Citybus 10 stopt op vijf minuten lopen van het museum (halte Visbrug). Plan uw reis met het openbaar vervoer via 9292.nl.

Parkeren

Aan de Nieuwe Haven is (betaald) parkeren beperkt mogelijk. Ook op zondag moet van 12.00 uur tot 17.00 uur betaald worden om te parkeren.

De parkeergarages VeemarktSpuihaven en P1 Parking Drievriendenhof/Dordrecht Centrum bevinden zich op circa 10 minuten loopafstand van het museum.

Mindervaliden

Huis Van Gijn is zeer goed toegankelijk voor mindervaliden. Ondanks de niveauverschillen, zijn alle ruimten bereikbaar. Het museum beschikt over aangepaste toiletten.

Houders van een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) mogen op alle reguliere parkeerplaatsen parkeren, zowel op betaalde plaatsen als op plaatsen voor vergunninghouders. Bij Huis Van Gijn staan verschillende meters dichtbij. Ook is het mogelijk om in combinatie met een parkeerschijf buiten de vakken (ook in een parkeerverbodzone) te parkeren (max. 3 uur). Hierbij moet wel rekening gehouden worden met de verkeerssituatie. Als men parkeert buiten de vakken, in een gebied waar betaald parkeren van kracht is, geldt wel de betaalplicht.

Sluit het Verborgen Museum