Bezoekersinformatie

Plan je bezoek

Wanneer wilt u op bezoek komen?

ONZE MAATREGELEN VOOR VEILIG MUSEUMBEZOEK PER 26 JUNI 2021

  1. Een mondkapje mag wel, maar hoeft niet.
  2. Anderhalve meter afstand houden van de overige bezoekers en ons personeel blijft nodig.
  3. In sommige kamers geldt een maximum aantal bezoekers. Dat staat aangegeven.
  4. Op sommige plekken gelden looproutes maar dit is niet meer in het hele huis nodig.
  5. Lockers zijn beschikbaar in de toegangshal.
  6. Huis Van Gijn geeft toegang zonder Coronatoegangsbewijs. Heb je klachten? Blijf dan thuis.
  7. Mocht je toch niet kunnen komen en dat aan ons door willen geven, dan kun je een mail sturen naar acm.schuurmans@dordrecht.nl of telefonisch via 078 7705217.
  8. Een e-ticket is voor de hele dag geldig. Wanneer je een ticket met tijdslot besteld hebt, kun je met dat e-ticket van 11 – 17 uur bij ons terecht. Je hoeft dus niet op het tijdstip van het ticket te komen.
  9. Tickets kopen aan de balie is mogelijk. Het is dan nodig dat je een gezondheidscheck invult. Deze formulieren liggen klaar op de balie.

ONZE MAATREGELEN VOOR VEILIG MUSEUMBEZOEK PER 25/9 2021

Vanaf 25 september worden voor doorstroomlocaties, zoals musea, alle toegangsbeperkende maatregelen opgeheven. Voor al onze locaties (het Dordrechts Museum, Huis Van Gijn, Het Hof van Nederland en het Regionaal Archief Dordrecht) geldt dat de 1,5 meter afstand dan niet langer verplicht is; ook worden er in musea en in het archief geen coronatoegangsbewijzen gevraagd. Een mondkapje dragen hoeft niet, maar mag natuurlijk wel. Het reserveren van een e-ticket met tijdsslot is niet verplicht, een toegangsbewijs kan online of aan de kassa aangeschaft worden. Na precies anderhalf jaar is het fantastisch om bezoekers vanaf 25 september weer op een ‘normale’, pre-corona wijze te kunnen ontvangen.

Het huis aan de Nieuwe Haven 29 werd in 1729 gebouwd in opdracht van Johan van Neurenberg, een rijke regent. Simon van Gijn, zakenman, jurist en verzamelaar woonde hier van 1864 tot zijn dood in 1922. Zijn huis en het merendeel van zijn verzamelingen liet hij na aan de Vereniging Oud-Dordrecht met de opdracht de collecties openbaar te maken en het huis als museum in te richten.

Voorwaarde was dat het interieur zo veel mogelijk in tact zou blijven. In 1925 werd het huis opengesteld voor publiek.  Naast interieurs uit de 17de, 18de en 19de eeuw beschikt het museum over een collectie kunstnijverheid, een speelgoedverzameling en een grote collectie historieprenten, de Atlas Van Gijn.

Bezoekadres

Nieuwe Haven 30
3311 AP Dordrecht

Postadres

Museumstraat 32
3311 XP Dordrecht
+31 (0)78 770 5240

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11:00 – 17:00 uur
Op Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Tweede Kerstdag is het museum geopend van 11:00 – 17:00 uur. Op Koningsdag, Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is Huis Van Gijn gesloten.

Tarieven

Volwassenen: €10
T/m 18 jaar: gratis (e-ticket verplicht)
Museumkaart / BDM jaarkaart / VDM jaarkaart / Rembrandtkaart / ICOM / Dordtpas / Rotterdampas: gratis (e-ticket verplicht)
CJP / cultuurkaart / studenten vanaf 19 jaar: €4

Groepen

Groepen (vanaf 10 personen die de reguliere toegangsprijs betalen): €8 per persoon. Bekijk meer informatie voor groepen.

 

Openbaar vervoer

Huis Van Gijn is vanaf het NS station Dordrecht in een wandeling van een kwartier te bereiken.  Citybus 10 stopt op vijf minuten lopen van het museum (halte Visbrug). Plan uw reis met het openbaar vervoer via 9292.nl.

Parkeren

Aan de Nieuwe Haven is (betaald) parkeren beperkt mogelijk. Ook op zondag moet van 12.00 uur tot 17.00 uur betaald worden om te parkeren.

De parkeergarages VeemarktSpuihaven en P1 Parking Drievriendenhof/Dordrecht Centrum bevinden zich op circa 10 minuten loopafstand van het museum.

Mindervaliden

Huis Van Gijn is zeer goed toegankelijk voor mindervaliden. Ondanks de niveauverschillen, zijn alle ruimten bereikbaar. Het museum beschikt over aangepaste toiletten.

Houders van een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) mogen op alle reguliere parkeerplaatsen parkeren, zowel op betaalde plaatsen als op plaatsen voor vergunninghouders. Bij Huis Van Gijn staan verschillende meters dichtbij. Ook is het mogelijk om in combinatie met een parkeerschijf buiten de vakken (ook in een parkeerverbodzone) te parkeren (max. 3 uur). Hierbij moet wel rekening gehouden worden met de verkeerssituatie. Als men parkeert buiten de vakken, in een gebied waar betaald parkeren van kracht is, geldt wel de betaalplicht.

Sluit het Verborgen Museum