Familie in beeld

Al meer dan drie eeuwen is Dordrecht de thuisbasis van de familie Vriesendorp. De naam is ook onlosmakelijk verbonden met dit huis: Simon van Gijn was getrouwd met Cornelia Agatha Vriesendorp, het echtpaar woonde hier vanaf 1864. Door de jaren heen hebben de Vriesendorpen als ondernemers, bestuurders en maatschappelijk betrokken burgers hun sporen nagelaten en belangrijke bijdragen geleverd aan het sociale en culturele leven in de stad.

De familie kent een lange portrettraditie. Vriesendorpen lieten zich vereeuwigen door schilders van naam als Aert Schouman en de gebroeders Van Strij. In de 19de eeuw behoorden ze tot de eersten die hun portret ook fotografisch lieten vastleggen.

Het 100-jarig bestaan van de Familie-Vereeniging Vriesendorp was de aanleiding voor een eigentijdse portretopdracht, die in samenspraak met de Dordtse musea tot stand is gekomen. Tien fotografen portretteerden de familie, elk vanuit een andere invalshoek. Zo zijn niet alleen de Vriesendorpen zelf in beeld gebracht, maar bijvoorbeeld ook hun huizen en de plekken in Dordrecht die voor hen speciale betekenis hebben. Samen vormen de foto’s een uniek familiedocument.

Sluit het Verborgen Museum