Waszolder

Wanneer wilt u op bezoek komen?

De tweede verdieping was vroeger een open ruimte, waarin voor het personeel twee slaapkamers waren afgescheiden. De overige ruimte werd gebruikt voor opslag en het drogen van de was. Het goed werd gemangeld, vervolgens gevouwen en in de linnenpers geperst.

Tweede verdieping

In de tijd van Van Gijn was deze zolder een open ruimte. Toen het huis een museum werd, is deze verdieping verdeeld in verschillende kleine ruimtes om de diverse collecties te tonen. Vandaag de dag willen wij de zolder weer laten zien op de manier zoals deze vroeger gebruikt werd.

Zo werd hier de was gedaan en werden de niet dagelijks gebruikte spullen opgeslagen. Er was een extra werkplek voor de heer des huizes en ook twee dienstbodekamertjes. Met behulp van historische bronnen, zoals afbeeldingen, boeken en vergelijkbare huizen proberen we te achterhalen hoe deze verdieping eruit gezien zou kunnen hebben.
Door de herinrichting geeft straks het hele huis de bezoeker een beeld van het leven aan het einde van de 19de eeuw. Van chique woonruimtes beneden tot sobere dienstvertrekken boven. In een museum dat een huis wil zijn, van kelder tot kap.

Sluit het Verborgen Museum