Studeerkamer

Wanneer wilt u op bezoek komen?

Aan het eind van zijn leven bracht Van Gijn de meeste tijd in deze kamer door, omringd door zijn geliefde verzamelingen – prenten, schilderijen, koper, porselein – en het portret van zijn vrouw.

Hier ontving hij ook bezoekers. De studeerkamer is bij de verbouwing van 1886 vergroot. Zo ontstond ruimte om de 17de-eeuwse schoorsteenpartij in te bouwen.

Muysken ontwierp een bijpassende betimmering met kastenwand voor de mappen met prenten. Aan de gangzijde is deze extra hoog, met laden in de plint. Van Gijn streefde naar een zuiver historische stijl. Dat blijkt uit de gebrandschilderde ruitjes, het bloempatroon tussen de balken van het plafond en het goudleerbehang. Het zijn 17de-eeuwse stijlkenmerken in 19de-eeuwse uitvoering. Ook de meubels zijn in stijl. Oud is met nieuw gecombineerd.

De vertrekken van meneer Van Gijn

Ontdek de collectie van deze kamer

Eerste verdieping

Ontdek de eerste verdieping van het huis. Hier vind je o.a. de slaapvertrekken, de 'moderne' badkamer en de omvangrijke bibliotheek.

In 1864 kochten Simon van Gijn en zijn vrouw het huis. Zij woonden er ruim 20 jaar, toen zij besloten de rechterhelft van het pand te laten renoveren waarbij de voorkamers, beneden en boven, werden vergroot. Tussen 1886 en 1889 vond de verbouwing plaats onder leiding van architect Constantijn Muysken, die ook de interieurs ontwierp.

Ontdek deze ruimte
Ontdek deze ruimte
Ontdek deze ruimte
Ontdek deze ruimte
Ontdek deze ruimte
Ontdek deze ruimte
Ontdek deze ruimte
Sluit het Verborgen Museum