Ontdek de programma's

Voortgezet Onderwijs

Van vmbo tot en met gymnasium; Huis Van Gijn laat leerlingen graag kennis maken met het huis, haar bewoners en het leven in Dordrecht in de 19de eeuw.

Voor alle klassen in het voortgezet onderwijs bieden wij een algemene rondleiding door het huis aan. Daarnaast is er voor het VMBO een kijkwijzer beschikbaar. Meer informatie of reserveren? Aarzel niet en neem contact met ons op!

Educatieve programma's VO

Ontdek het educatieve aanbod van Huis Van Gijn, het Dordrechts Museum én Het Hof van Nederland.

Rondleiding

Een tocht door het huis van meneer Van Gijn

Ervaar hoe meneer en mevrouw Van Gijn en hun personeel woonden in de 19de eeuw. Stel je eens voor: een leven zonder cv, internet en iPad. Hoe zou jij dat doen?

 

Tarief

Nieuwe tarieven per 1 september 2018
Scholen | 60 minuten  | rondleiding | €33
Prijs per 15 leerlingen, t/m 18 jaar gratis entree

Reserveren

Neem voor meer info en reserveringen direct contact op.
Dit kan via nummer (0)78 -770 87 08 of per e-mail onderwijs@huisvangijn.nl

Kijkwijzer VMBO

Met hulp van een kijkwijzer ga je zelf op pad in het woonhuis van Simon van Gijn. De kijkwijzers moeten vooraf worden geprint, dat kan niet in het museum. Neem zelf een potlood mee. Onderleggers zijn te leen bij de balie.

Download kijkwijzer CKV VMBO

 

Lessen in overleg

Wanneer u een speciaal project op school hebt en een bezoek wilt brengen aan Huis Van Gijn helpen wij u graag bij het opzetten van een museumles op maat. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Onze locaties

Huis Van Gijn, Dordrechts Museum, Het Hof van Nederland en Regionaal Archief Dordrecht zijn één organisatie voor kunst, archief en geschiedenis van de stad Dordrecht. Met energie, elan en ambitie werken we aan een gevarieerd programma van tentoonstellingen en activiteiten. Hieronder ontdekt u een greep uit het gezamenlijke educatieve aanbod.

Waardevol of waardeloos

Dordrechts Museum
We spelen in duo’s het spel Onschatbare Waarde. Aan de hand van stellingen zoals ‘Een oud kunstwerk is altijd duurder dan een nieuw kunstwerk. Waar of Niet Waar?’ gaan we in gesprek over de waarde van kunst en wat die waarde eigenlijk bepaald. Samen gaan we op zoek naar mogelijke antwoorden en een hele berg nieuwe vragen.

 

Het raadsel van Thuredrith

Het Hof van Nederland
In de kelders van het Hof is een oude brief gevonden. Een monnik uit het verleden vraagt de leerlingen om hulp: kunnen zij er voor zorgen dat een groot oud geheim van de stad bewaard blijft? Aan de hand van een kaart, aanwijzingen van de Hofwachters en mysterieuze kistjes komen leerlingen stap voor stap dichterbij de oplossing.

Sluit het Verborgen Museum