Inspecteur Ziezo (audiotour)

Een bezoek aan Huis Van Gijn in Dordrecht is nog nooit zo spannend geweest. Met de nieuwe audiotour gaan kinderen met hun ouders, grootouders of ‘een ander groot mens’ samen met inspecteur Ziezo op zoek naar een gestolen prent van een zeehond. Ze spelen als het ware zelf de hoofdrol in een Agatha Christie-achtig hoorspel waarin spelenderwijs alles wordt verteld over het museum en zijn voormalige bewoners. Ze moeten niet alleen luisteren, maar ook allerlei opdrachten uitvoeren om het mysterie op te lossen.

In het verhaal wil Simon van Gijn zijn gasten na het eten een nieuwe historische prent uit zijn omvangrijke collectie laten zien, eentje van een zeehond. Als hij boven komt, blijkt de prent verdwenen en laat hij inspecteur Ziezo met zijn Teckel Theo komen. Luisteraars van de audiotour stappen in het verhaal als ze de deur voor de politieman openen…!

Bij de audiotour zit een notitieblokje waarin kinderen dingen moeten opschrijven en waarin vragen en opdrachten staan. Bij het goede antwoord krijgen ze meer informatie over het verleden en heden van het huis en zijn kamers.

Op hun tocht van ongeveer een uur komen de kinderen behalve Simon van Gijn bekenden van hem tegen, zoals zijn nichtje, de schrijfster Top Naeff, of architect Constantijn Muysken die in 1886 zijn huis verbouwde. Rond zijn geliefde hond Othello speelt zich zelfs een drama af. Verder ondervraagt Ziezo de kok, de dienstmeisjes, de tuinman, de gasten en andere aanwezigen. Uiteindelijk wordt de diefstal opgelost.

Praktisch

De audiotour is verkrijgbaar bij de balie, kost € 1,00 en is beschikbaar voor een groep van maximaal 12 kinderen.

Reserveren

Neem voor meer info en reserveringen direct contact op.
Dit kan via nummer (0)78 -770 87 08 of per e-mail onderwijs@huisvangijn.nl

Sluit het Verborgen Museum