Samen sterk voor een veilig en prettig museumbezoek

Beste bezoeker,

We zijn gelukkig weer open en heten u graag welkom. Samen met u zorgen wij ervoor dat uw museumbezoek zo veilig en prettig mogelijk verloopt. Hieronder staan de belangrijkste maatregelen genoemd. Het volledige reglement, dat is opgesteld door de Museumvereniging, kunt u hier nalezen. Heeft u na het lezen van onderstaande punten nog vragen, lees dan de veelgestelde vragen.

Wij vragen u tijdens uw bezoek:

 • Om minimaal 1,5 meter afstand te houden van bezoekers en van ons personeel
 • Zoveel mogelijk uw handen te wassen en gebruik te maken van de beschikbare desinfectiemiddelen.
 • De aanwijzingen van ons personeel op te volgen.
 • Bij ziekteverschijnselen uw bezoek uit te stellen. Het gaat hier om:verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging vanaf 38 graden Celsius en/of benauwdheid.

Reserveer uw toegangsticket op onze website

 • Toegangstickets kunt u alleen online reserveren, voordat u ons bezoekt. U kiest een dag en een tijdsslot. Per dag en per tijd is een beperkt aantal tickets beschikbaar. Zo voorkomen we dat er teveel mensen tegelijkertijd in het museum zijn en dat er een lange wachtrij staat bij de ingang. Dit geldt voor alle bezoekers. Ook als u gratis toegang hebt, bijvoorbeeld met de Museumkaart of voor kinderen tot en met 18 jaar. Dit geldt ook voor andere passen die gratis toegang of korting geven zoals CJP, collegekaart (studenten), BDM jaarkaart, VDM jaarkaart, Rembrandtkaart, ICOM, Rotterdampas, of Dordtpas.
 • Klik hier voor het reserveren van uw e-ticket met tijdsslot.
 • Uw ticket(s) neemt u geprint of op uw smartphone mee naar het museum. Ook uw Museumkaart (of andere kortingskaarten en –passen) moet gecontroleerd worden, dus neemt u die vooral ook mee. 

Rolstoeltoegankelijkheid

 • De entree van Huis Van Gijn wordt de komende weken verbouwd. De toegang is daarom via de tuin. Dat kan het, tot onze spijt, lastiger maken voor mensen in een rolstoel om binnen te komen. Uiteraard doen wij ons uiterste best u te helpen. Huis Van Gijn zelf is zeer goed toegankelijk voor mindervaliden. Ondanks de niveauverschillen, zijn alle ruimten bereikbaar. Het museum beschikt over aangepaste toiletten.

In het museum

 • Kom op tijd, maar ook niet te vroeg. Er geldt geen eindtijd. Zo kunt u op uw gemak genieten van onze kunst en zorgen we samen voor genoeg doorstroming en ruimte in de museumzalen.
 • Dankzij het ticketsysteem kunt u veilig en snel langs de kassa
 • Om drukte bij de garderobe te vermijden, adviseren wij u om zo min mogelijk jassen en tassen mee te nemen (geen rugzakken) die opgehangen en opgeborgen moeten worden. Tassen kleiner dan A4-formaat kunt u meenemen in het museum. Bij droog weer kunt ervoor kiezen om uw jas aan te houden.
 • Voor sommige ruimtes geldt een maximum aantal personen. Het toegestane maximum staat bij de ingang van de ruimte aangegeven. Wacht zo nodig tot andere bezoekers de ruimte hebben verlaten.
 • Er vinden geen rondleidingen of andere activiteiten plaats.

Horeca

Wilt u gebruik maken van onze horecafaciliteiten dan vragen wij u om rekening te houden met het volgende: voor een tafel binnen in het restaurant moet u reserveren. Ook alleen voor koffie. Dit kan via een verzoek per email naar ACM.Schuurmans@dordrecht.nl

Wij wensen u een inspirerend bezoek aan ons museum!

Veelgestelde vragen

Ga naar veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via 078-7705217.

Sluit het Verborgen Museum