Zomervakantie bij Van Gijn

  • Type Evenement
  • Prijs Activiteiten GRATIS | excl. entree begeleiders | t/m 12 jaar GRATIS toegang

Tussen 4 en 12 jaar oud en niks te doen deze zomer? Echt wel! Kom met je (groot) ouders naar Huis Van Gijn en doe mee met al deze een toffe activiteiten.

In het fraaie Huis Van Gijn staat de tijd al ruim een eeuw stil. Een groot deel van het woonhuis van zakenman en verzamelaar Simon van Gijn, is nog intact en ingericht als toen. Het huis voelt alsof de bewoners er elk moment terug zullen keren. Ontdekt hoe een familie op stand en het personeel rond 1900 woonde, werkte en leefde.

WOE 12 JULI | 14:30 – 16:00

Huis Van Gijn leeft!
Jij bent de acteur en het huis is je toneel. Tijdens deze theaterworkshop kruip je in de huid van een dame of heer van stand en hun personeel. Voor kinderen van 6 t/m 10 jaar | Aanmelden

WOE 16 AUGUSTUS | 14:00 – 16:00

Buiten spelen!
Spelen en schrobben in de 19de eeuw. Juffrouw Fijn van Draat, de huishoudster van Simon van Gijn, kan wel wat hulp gebruiken. Alleen bij mooi weer!
Voor kinderen vanaf 4 jaar MET hun (groot)ouders | Aanmelden is niet nodig

DAGELIJKS

Gezocht: Handige meid of sterke knecht!
Ontdek Huis Van Gijn met dit spannende speurblad.
Voor de hele familie, vanaf 6 jaar

Op pad met Anna
Anna is het dienstmeisje van meneer Van Gijn. Ze is jong én nieuwsgierig. Ze weet alles te vertellen over het dagelijks leven in het prachtige huis in deze audiotour.
Voor de hele familie, vanaf 6 jaar

Op stAPP met Juffrouw Fijn van Draat
Aan de hand van deze app op de geleende iPad komt het huis tot leven en zie je hoe bewoners koken, schoonmaken en feesten in de 19de eeuw.
Voor de hele familie, vanaf 8 jaar

Zomerzwerfkaart

Zomervakantie vier je in Dordrecht. Bij tien Dordtse plekken, waaronder Huis Van Gijn, het Dordrechts Museum en Het Hof van Nederland, kun je gedurende de zomer terecht voor leuke activiteiten. Een museumbezoek wordt gezien als een activiteit,  met je bezoek verdien je al een stempeltje! Bij een volle stempelkaart krijg je een gratis ijsje bij Il Giardino Gelato.

PS: in Huis Van Gijn zijn kinderen onder de 13 jaar gratis!

Sluit het Verborgen Museum