Van Gijn & zijn prenten

Heeft u, net als de 19e -eeuwse bankier en verzamelaar Simon van Gijn, een passie voor geschiedenis? Dan mag u deze bijzondere museummiddag van zondag 23 april niet missen.

  • Type Evenement
  • Datum 23 april 2017
  • Tijd 14:00
  • Prijs €15 incl. entree | €5 kaarthouders

Koop uw kaartje online

Eerst brengt u een bezoek aan het voormalig woonhuis van Van Gijn, waar u onder andere een kijkje neemt in zijn bibliotheek, studeerkamer en gereconstrueerde prentenkamer. Na een korte wandeling bewondert u in Het Hof van Nederland een selectie uit de bijzondere prentenverzameling van Van Gijn. De tentoonstelling ‘Feesten voor de vrijheid’ toont parels uit de collectie, die anders in het depot verborgen blijven.

Passie

De tentoonstelling in Het Hof van Nederland laat een selectie uit de bijzondere prentenverzameling van Simon van Gijn zien. Van Gijn was een gepassioneerd verzamelaar. In zijn huis aan de Nieuwe Haven had hij talloze schilderijen, zilver, wapens en andere voorwerpen die de geschiedenis tastbaar maakte. De bibliotheek, de studeerkamer en de tweede verdieping waren speciaal ingericht voor zijn enorme prentenverzameling. Dat was hard nodig, want rond de eeuwwisseling bezat Van Gijn maar liefst 35.000 gravures, tekeningen, affiches, reclames, uitnodigingen, visitekaartjes, prentbriefkaarten en foto’s.

Sluit het Verborgen Museum